Бербатов резервен вариант за Барса
Бербатов резервен вариант за Барса / netinfo

Барселона ще се опита да привлече българския нападател на Тотнъм Димитър Бербатов, само ако босовете на клуба се провалят с преговорите за привличането на Карим Бензема от френския Лион, шведа Златан Ибрахимович от Интер или тогоанския национал Емануел Адебайор от Арсенал, съобщава каталунския вестник "Спорт".

В анкетата на изданието само 6% от феновете на Барса предпочитат да бъде привлечен Бернбатов пред някои от останалите варианти. Над 10 000 привърженици на "блаугранас" са гласували в това допитване на "Спорт" и техен фаворит е френският национал Карим Бензема, следван от Ибрахимович и Адебайор. Смята се, че на "Ноу Камп" много трудно ще акостира Бензема, докато фаворитът на футболните специалисти за ново попълнение на Барса е тогоанецът Адебайор.

И тримата нападатели, които засега изпреварват Бербо в класацията, са по-млади от капитана на българския национален тим. Това е сериозно предимство в тяхна полза и ръководството на Барселона ще се опита да привлече първо някой от тях и едва след това би могло да насочи усилията си към привличането на Бербатов.