Бенитес: Направихме добър сезон, но не идеален
Бенитес: Направихме добър сезон, но не идеален / netinfo
Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес определи сезона за своя отбор като добър, но не и идеален. Наставникът сподели още, че клубът все още не е получавал официално предложение за Питър Крауч което да удовлетворява ръководството, но почти сигурно Хари Кюъл ще напусне тима.

„Последният ни мач е изключително важен. Трябва да останем концентрирани до края. Много е важно да приключим добре сезона. Ако съберем 76 точки, ще е чудесно. Смятам, че Тотнъм изглежда много прилично в момента и Хуанде Рамос се справя много добре с работата си. Възможно е това да е един от най-зрелищните мачове с много голове”, каза Бенитес преди последния мач за сезона, в който Ливърпул ще се изправи срещу Тотнъм на Димитър Бербатов.

„Мисля, че направихме не лош сезон, но не и идеален. Винаги искаме да печелим трофеи. Заехме прилично място както в Англия, така и в Европа, след като попаднахме в четворката, но можем и повече и се надяваме в бъдеще това да се случи”, добави специалистът.

„Разговарях с Мартин О’Нийл и той е в течение на нашето предложение за Гарет Бари, но не искам да обсъждам това с пресата. Ще изчакаме до края на сезона, тогава ще се срещнем и ще разговаряме.”

„Срещнахме се с агента на Хари Кюъл и се опитахме да се договорим, но не стигнахме до крайно решение. Той ще си тръгне в края на сезона. Що се касае до Рийзе и останалите играчи, които все още имат по няколко години от договорите си… Той ще остане наш футболист, но ако получим предложение, което устройва клуба ни и самия играч, то … Но съм много доволен от него, той е истински професионалист.”

„Предложихме на Крауч нов договор. Той е много добър футболист, който иска да играе във всеки мач. Знам от пресата, че от него се интересуват доста клубове, сред които и Портсмут, но все още не сме получили официално предложение за него. Когато това се случи, ще говорим. Желая всичко най-добро както на Крауч, така и за моя клуб. Смятам, че цената му е 15 милиона паунда. Той иска да играе във всеки мач. Говорих с него преди два дни и той знае добре моята позиция. Ние сме професионалисти и искаме най-доброто. Възможно е да излезе срещу Тотнъм, но все още не мога да кажа със сигурност”, каза още Рафаел Бенитес.

На въпрос колко футболисти би искал да привлече през лятото, Бенитес отговори: „Всичко зависи от самия прозорец, ако имаме предложения за футболистите, ще можем да ги продадем и да купим нови. Засега съм напълно доволен от състава.”