Барселона отказа да пусне Роналдиньо за Пекин 2008
Барселона отказа да пусне Роналдиньо за Пекин 2008 / netinfo

Барселона отказа да пусне бразилската си суперзвезда Роналдиньо в олимпийския футболен отбор за участието на турнира в Пекин през август. 28-годишният футболист, който е далеч от най-добрата си спортна форма, беше включен в отбора за Пекин от треньора Карлос Дунга като един от тримата играчи над 23 години.

"Роналдиньо е получил съобщение, че в понеделник трябва да бъде на тренировка, когато се подновява работата на отбора преди началото на сезон 2008/2009", се казва в официално съобщение на клуба в интернет по повод обявяването на отбора на Бразилия.

"Олимпийските игри не са заложени в календара на ФИФА, за тях няма специални правила за отношенията между клуб и играч, а също така клубовете не са длъжни да пускат играчите си там. Спортният директор Чики Бегиристайн е обявил имената на всички футболисти, които са нужни на Барселона за квалификациите за място в Шампионската лига през август".

Като отбор на 3-о място в испанското първенство, Барселона ще се включи в третия квалификационен кръг на най-престижното клубно състезание. Новият старши треньор Хосеп Гуардиола заяви преди време, че прави плановете си без талантливия плеймейкър, но няма да се откаже от услугите му, ако той влезе във форма.