Антоанета Стефанова стартира собствена школа
Антоанета Стефанова стартира собствена школа / БГНЕС

Световната вицешампионка от Ханти-Мансийск 2012 Антоанета Стефанова призна, че ще стартира собствена школа съвсем скоро.

Тя добави, че смята да обучава 8-годишни момичета, които един ден да намерят място и в националния отбор. Стефанова си даде краен срок до тази година или следващата да осъществи целта си.

Шахматистката направи това признание при награждаването си за спортист на месец ноември в анкетата на Пресклуб България. Тогава българката остана втора в спора за световната титла по шахмат при жените. Тя има и трофей на планетата по бърз шах от 2004 година.

Гросмайстор Стефанова призна, че трудно е понесла един месец в студения Ханти-Мансийск, но след това е компенсирала с две седмици почивка на топло в Тайланд. Там посрещнала и Нова година. По повод плановете си за тази година, тя заяви: "В понеделник заминавам за Гибралтар, където ще се проведе един от най-големите открити турнири за мъже и жени през годината. През февруари и март ще имам повече време за подготовка. Чакаме да излезе и календара на турнирите Гран При. Има също Европейско първенство - индивидуално и отборно". /БГНЕС