Албена и Максим трети след задължителния танц на ЕП
Албена и Максим трети след задължителния танц на ЕП / netinfo

Световните шампиони по фигурно пързаляне при танцовите двойки Албена Денкова и Максим Ставийски са трети след първото изиграване по време на Европейското първенство във Варшава.

Във временното класиране представителите на Франция Изабел Дьолобел и Оливиер Шонфелдер поведоха след задължителния танц, втори са руснаците Оксана Домнина и Максим Шабалин – възпитаници на треньора Алексей Горшков и хореографа Сергей Петухов, с които доскоро в Одинцово работеха Албена и Макс.

Световните шампиони от Канада’06 показаха много добро изпълнение на композицията „Златен валс” и получиха 38,56 точки. Лидерите до момента са с оценка 39,57.

Проблем за българската двойка бе по-малката ширина на пързалката във Варшава, тъй като нашите играят на най-висока скорост.

Денкова е разочарована след очевидното съдийско ощетяване на българското изпълнение, но танцовата ни двойка е амбицирана за брилянтно изпълнение на оригиналната програма. Най-тежко, със сълзи на очи от нашата група, преживя класирането майката на Албена – Силвия Цветанова.

Иначе, българските състезатели са здрави, но на този етап не могат да преодолеят часовата разлика, тъй като за първенството във Варшава двамата се подготвиха в САЩ при треньорите Наталия Линичук и Генадий Карпоносов.

Албена все още не се излекувала напълно от вирусно заболяване, но като цяло се чувства добре.

„Не сме се отказали от битката за златото”, коментира от Полша за Гонг Максим Ставийски. Танцовата ни двойка има два сребърни медала от първенства на Стария континент, но все още не е печелила титлата.