Напрежение в най-голямата търговска зона на Пловдив. Стотици търговски обекти, заводи и жилищни блокове, разположени по „Брезовско шосе”, се оказаха в строителен капан. Причината е ремонт на булеварда, който се извършва по третия Лот на водния цикъл, съобщи NOVA. 

След цялостното разкопаване на шосето строителните дейности забуксували и забавянето към днешна дата е повече от 350 дни от крайния срок на изпълнението.

Търговците, чийто бизнес е изправен пред фалит, събират протестна подписка, а тази сутрин излязоха и на спонтанен протест. Над 500 са засегнатите обекти.

Съкратих работниците, не можем да издържаме, защото няма достъп до търговските обекти. Няма начин за работа вече повече от 3-4 месеца”, заяви Радослав Ангелов, собственик на автосервиз.

„Тировете минават по обходен маршрут, но и той е невъзможен, защото е в ями. Има и много остър завой, който затруднява тировете. Клиентите ми спаднаха с 60%”, каза друг протестиращ.

Търговците казват, че са се свързали с отговорните институции, за да питат защо толкова дълго продължава ремонтът, но получили уклончиви отговори.
NOVA