Надя Лилова е журналист, работи от 7 години в ТВ СКАТ като репортер. Завършила е българска филология и журналистика (бакалавърски степени) и магистратура по Маркетинг-мениджмънт. Има син на близо 9 години.

Кандидат за общински съветник в Стара Загора и водач на листата на НФСБ.

Да надграждаме заедно за Стара Загора!

Стара Загора е модерен и развиващ се град. През последните години в него се направиха много неща, никой не отрича това, но има още много какво да се случи в полза на старозагорци. Точно затова ние от НФСБ сме готови да надграждаме. Всички кандидати в листата ни са честни и достойни хора, успели в своята професия и затова хората могат да ни гласуват доверие.

Мотивът ми да се кандидатирам за общински съветник е театърът, който наблюдавах в местния парламент през изминалите осем години

Като журналист, два мандата наблюдавах работата на Общинския съвет в Стара Загора от задните редове на зала „П.Р. Славейков“. Сред съветниците от всички партии има много стойностни хора, личности с мнение и позиция, но има и такива, които са там само за да натискат копчето, да изпълняват чужди заповеди и поръчки. Нагледах се на големи театри, на хора, които нямат място там. Мисля, че старозагорци заслужават да бъдат представлявани от качествени, знаещи и можещи личности. Смятам, че в бъдещия Общински съвет ще бъда полезна в социалните и образователните комисии.

Няма частни проблеми, това са проблеми на обществото

Голяма част от работата ми като журналист е по сигнали на граждани, т.нар. битови проблеми, които са маловажни за мнозина, но те са част от живота на хората. Най-много проблеми в община Стара Загора има в кварталите и в селата. Спомняте си, нееднократните ремонти на ремонтите в „Железник“, за които съм правила репортажи, работила съм по много сигнали за опасни детски площадки, за презастрояване, за неуредени междублокови пространства. Наскоро правих материал за кв. „АПК“, където майките нямат детска млечна кухня. На тях им се налага всяка сутрин да вървят по три километра до кв. „Кольо Ганчев“. Това са 30-40 млади жени с простичко искане, което може да се уреди, но явно някой няма желание за това. В този изоставен квартал живеят около 5000 наши съграждани от всички възрасти и професии, но те нямат пенсионерски клуб, читалище, здравна служба. 

Моята кампания е срещи с хората

Аз не съм кандидат за общински съветник, който говори много, но не казва нищо. Аз предпочитам директния контакт с хората. Искам да чуя от първо лице за проблемите, за желанията, за насоките. Разговарям със съгражданите ми за техните проблеми, които са абсолютно разрешими. На пръв поглед те са малки за „големите“ политици, но големи за хората, които ги поставят.

Аз не обещавам нищо, при нас нещата са факти

От моята професия съм свикнала да работя с факти. Не вярвам на празни обещания, на гръмки фрази, така както не вярват и мнозина старозагорци. Затова в срещите ми с хората, аз залагам на свършеното от мен в професионален план. Например, в кв. „Кольо Ганчев“ нямаха снегорин и след сигнал до нашата телевизия и няколко посещения в общината, хората там вече имат почистваща зимна машина. Нямаха детска площадка, вече имат. Нямаха заслон на спирката за градския транспорт, вече имат заслон. Аз нищо не съм обещавала. Това са факти. Просто си свърших професионално работата и заедно с хората постигнах това, което те искат.

Общинският съветник трябва да се вслушва в гласа на гражданите

Връзката между общинския съветник и хората не бива да се прекъсва през четирите години управление или тя да бъде най-силна само по време на предизборна кампания. Когато представителят в местния парламент има желание и умее да се вслушва в гласа на  съгражданите си, той може да помогне, да лобира, да извоюва и отстоява исканията им. Смятам, че заседателите трябва да са диалогични и толерантни, да умеят да подкрепят добрите предложения, дори те да не са от политическата сила, която представляват. Не е невъзможно, затова хората, които ни гласуват доверие няма да бъдат излъгани и ще имат свое лоби в Общинския съвет.

В изборния ден хората ще преценят на колко кандидати от листата на НФСБ ще гласуват доверие

Ние нямаме непостижими цели за това колко души от нашата листа ще влязат в бъдещия Общински съвет. Това ще преценят избирателите на 27 октомври. Смятам обаче, че ние ще бъдем коректив в местния парламент. Бих подкрепила добрите идеи и предложения на всяка една партия, но ще бъда безкомпромисна към онези колеги, които вървят срещу обществения интерес.

Ще имам приемен ден

Да си общински съветник не означава да работиш само в деня на сесиите и да посещаваш заседанията на комисиите. Общинският съветник трябва да има постоянна връзка с избирателите си, да се отчита пред тях. Затова смятам, ако бъда избрана, да имам приемен ден веднъж в седмицата, в който гражданите да споделят, да предлагат, да бъдат мой коректив.

Ще работя за хората!

Ние сме честни и достойни хора, голяма част от старозагорци ни познават и знаят за кого и за какво гласуват!

НФСБ е с номер 8 в бюлетината за изборите за кмет и общински съветници в община Стара Загора.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!