Защо получаваме запек и какво да правим?
Защо получаваме запек и какво да правим? / netinfo

Основният причинител на запека е нездравословният и забързан живот


Запекът не е само неприятно чувство, а сериозен проблем. Нередовното изхождане води до задържане на отпадни вещества в организма. Те подлежат на гнилостни процеси, вследствие на които в организма се натрупват токсини. Именно заради тях човек се чувства отпаднал, сънлив и често има главоболие.

Като основни причинители на запека специалистите посочват нередовното хранене, яденето „на крак", заседналия живот, стреса и недоспиването. Дългосрочните мерки за справяне с проблема са промени в храненето - ограничаване тестените храни и захарта и увеличаване на плодовете и зеленчуците. Задължително трябва да се пие поне по 2 литра вода на ден.

Как е облекчил запечената ситуации се престраши да ни разкаже нашият сънародник Александър Захариев. Той работи като шофьор и от години се бори с този неприятен проблем.

Ето какво разказва Сашо:

Защо получаваме запек и какво да правим?
netinfo
„Здравейте! Казвам се Александър, но всички ме знаят като Сашо. Работя като шофьор и по цял ден съм на седалката. Сутрин ставам рано. През целия ден карам на кафе, цигари и ям, когато мога и каквото намеря. Истинското ми ядене е вечерта. В началото това не беше проблем, но заедно със стажа се натрупаха и проблемите. Появи ми се запек, което, казват, било характерно за хората с моята професия. И докато с тежестта и подутия корем мога да се примиря, то с неприятното главоболие не мога.

Опитвал съм всякакви хапчета и капки със слабителен ефект. Действат, но еднократно! След това положението ставаше още по-зле. Наскоро жена ми чела за нов продукт, който помагал за моя проблем. Беше купила 2 кутии ProCombo, защото ѝ казали, че така ще се нормализират нещата. Пиех по 1 капсула на ден. Ефектът е плавен и дойде бързо. Най-хубавото обаче е, че вече ги няма ония спазми и присвивания, които ми причиняваха всички слабителни."

Александър Захариев, 38 г., София

Проблемът с лениви черва и нередовно изхождане обаче не е проблем само за колегите на г-н Захариев. Практиката на лекарите сочи, че от нередовен стомах най-често се оплакват жените и възрастните хора. Покрай проблема с ленивите черва на своя 89-годишен баща добричлийката Румяна Янкова също изпитала ефективността на ProCombo за облекчаване на запека.

Защо получаваме запек и какво да правим?
netinfo
ProCombo помага при запек

„За новия пробиотик ProCombo прочетох в Интернет. Впечатлиха ме неговите предимства, описани от лекарите, а след като сама се уверих в качествата му вече горещо го препоръчвам на близки и непознати. Купих го за баща ми, който има лениви черва и проблеми със запек. Той е възрастен човек и залежаването и обездвижването са сериозен проблем при него. Вече 2 седмици пие по 1 капсула ProCombo на ден и има напредък. Радвам се, че избрах ProCombo, защото баща ми се чувства много по-добре и е доволен.

Смятам, че този нов продукт е особено полезен при обездвижени хора, при проблеми с подуване на корема, запек и за пречистване на дебелото черво. В моето семейство комбинираме това с много салати от цвекло, моркови и ябълки, както и редовен прием на овесени ядки с ленено брашно. Ефекта е поразителен. Лично аз съм планирала също да започна да вземам ProCombo, за да си направя профилактика. В този сезон ядем по-тежка храна и малко помощ за корема ще се отрази много добре."

Румяна Янкова, 54 г., Добрич

ProCombo е високоефективен природен продукт, съдържащ пробиотик и пребиотик, който е произведен в САЩ. Той отдавна е част от „арсенала" на специалистите оттатък океана, но само за броени месеци впечатли и родните експерти. Медиците се удивиха от продуктовата спецификация на ProCombo, но най-добро впечатление им направила неговата ефективност.

Защо получаваме запек и какво да правим?
netinfo
Ефект след първата капсула

Впечатлих се от уникалната дуокапсула на ProCombo. Пробиотици има много, но никой друг не е в дуокапсула, като него. Това е важно, защото само дуокапсулата освобождава съставките двуетапно, а това означава по-добър ефект само с една капсула на ден.
Най-важното обаче е, че пациентите са много доволни от ProCombo. След прием на ProCombo по моя препоръка един пациент дойде в аптеката специално, за да ми каже за резултата. Усетил е ефект още след първата капсула (на ден се пие само 1 капсула) и е много доволен.

Магистър-фармацевт Мая Маринова, Аптека „Лавър", Бургас, ж.к. Меден рудник, бл. 117

ProCombo съдържа максимално количество жизнеспособни пробиотични бактерии - 15 милиарда, което осигурява бързо възстановяване на баланса на стомашно-чревната флора. ProCombo е подходящ при стомашно-чревни смущения като запек и/или диария, подуване и тежест в корема, газове и др. Той е много полезен и за хората, подложени на антибиотично лечение, тъй като помага да бъдат избегнати неприятните странични ефекти на силните лекарства върху работата на стомаха и червата.

Повече за ефективния пробиотик ProCombo

Защо получаваме запек и какво да правим?
netinfo

ProCombo е подходящ за цялото семейство

Повече за ефективния пробиотик ProCombo