Unisonic и Pretty Maids свирят на рок феста през септември в Ловеч
Unisonic и Pretty Maids свирят на рок феста през септември в Ловеч / община Ловеч

Unisonic и Pretty Maids са двата хедлайнера, които ще забият на "Lovech Rock Fest" на 22 и 23 септември в люляковия град, съобщиха от общинската администрация.

Това ще е първото издание на този рок фестивал, който бе обявен още в началото на годината от кмета на Ловеч Корнелия Маринова и бившият градоначалник на Каварна Цонко Цонев-Кметъла. Сцена на проявата ще бъде бившата казарма, чийто терен ще бъде превърнат в малък фестивален град, където ще има определено място и за палатков лагер на феновете.

Програмата предвижда още участието на две български и две румънски групи, които ще станат известни в следващите седмици.

За групата на Майкъл Киске - Unisonic, това ще е второ гостуване в България, след като миналата година тя бе част от Kavarna Rock. Датските ветерани от Pretty Maids пък ще са за трети път у нас. Те също са участвали в Kavarna Rock - през 2014 г.

Unisonic е немска хард рок банда, основана на 10 ноември 2009 г. от бившия певец на Helloween Майкъл Киске заедно с Денис Уорд и Коста Зафириоу от Pink Cream 69. По-късно към тях се присъединява и Манди Мейър от Gotthard.

През 2011 г. към групата се включва и лидерът на Gamma Ray и съосновател на Helloween Кай Хенсън. През 2012 г. издават първото си EP Ignition (Запалване) последвано от първия им студио албум Unisonic през същата година. Вторият им албум Light of Dawn се появява през 2014 г. И двата албума се представят добре в световните музикални класации.

Pretty Maids е създадена през 1981 г. в Дания от Ronnie Atkins и Ken Hammer. Нейни членове са Allan Tschicaja - барабани, Kenneth Hansen - китара, Rene Shades - бас-китара, Ronnie Atkins - вокал. Групата е свирила с банди като Black Sabbath, Whitesnake, Deep Purple, Alice Cooper, Saxon и Metallica.

Входът за "Lovech Rock Fest" е 20 лв. - еднодневен билет, и 30 лв. - двудневен билет. Билетите могат да бъдат намерени в мрежата на EVENTIM  в цялата страна.