Трабант „Куатро изправи на нокти шеф Манчев във Велико Търново
Трабант „Куатро изправи на нокти шеф Манчев във Велико Търново / netinfo

Съдружници на кръстопът пред замръзнал на червено ресторант

Кошмарите в кухнята във великотърновски ресторант ще събудят у шеф Манчев енергия, която може да взриви най-големия квартал в града, в който живеят една трета от жителите на старата столица. Заведението, набрало кулинарния спешен телефон, се намира в панелния квартал „Бузлуджа", по-известен със старото си име „Пишмана".

Бизнес моделът на пицария „Куатро" залага повече на евтиния алкохол, отколкото на добрата кухня. Единствената иновация в заведението е разработеното ноу-хау за размразяване на месни продукти. Процедурата включва следните стъпки - отваряне на фризера, избор на месо, приклякване и ритмично и систематично удряне на пакета в мръсния кухненски под.

Дори джентълмен като Манчев няма да сдържи нервите си и ще избухне с репликата „Това е най-гадното нещо, което съм ял" и няма да спре до там. „Кухнята ти е трабант", е най-доброто, което се изплъзва от разгневения кулинар.

Заради лошата си слава, пицарията като същинска спяща красавица се събужда само в петък и събота от силните децибели на кръчмарската жива музика. Клиентите наблягат на евтиния алкохол, който заведението предлага и ако поръчат храна, то тя е само за подложка на алкохола.

За двете години от създаването на пицария „Куатро", двамата съдружници не само, че не печелят, но вече са изправени на кръстопът със замръзнал на червено светофар.

Трабант Куатро" изправи на нокти шеф Манчев във Велико Търново
netinfo
Собствениците - Мирослав и Калоян са абсолютна противоположност. Калоян е човекът с опит, който успешно върти и друго заведение, а за Мирослав пицарията е първи опит в ресторантьорството, в която е вложил всичките си спестявания, събрани от тежката работа в чужбина. За него успехът на заведението е въпрос на живот и смърт.

Окончателната диагноза на Манчев за заведението е хронично-прогресиращ синдром на Бар-нон-ресторант. Каква терапия ще назначи, кой от юнаците ще възвърне блясъка на спящата великотърновска болярка, ще се стигне ли до раздяла между съдружниците, гледайте голямата кулинарна драма утре от 21:00 ч. в ефира на Нова ТВ.