Те са Невен Боянов и Ивайло Николов. Невен е предприемач, програмист и преподавател по Информационни технологии във Великотърновския университет. Пленен е от технологиите и мечтае да се занимава с тях още от дете, когато за първи път чува думата „компютър“ по телевизията. Ивайло Николов е програмист и специалист по управление на технологични проекти. Програмирането е негова страст и начин да бъде полезен за другите.

ПРОМЯНАТА започва от… образованите деца на България, които имат уменията необходими за професиите на бъдещето.

Децата в България се нуждаят от… достъп до качествено и модерно образование независимо от това къде живеят, какви са финансовите им възможности или социалното им положение.

Помагаме, защото… това ни кара да се чувстваме пълноценни, носи ни професионално удовлетворение и ни дава увереност, че след години ще има кой да ни замести.

Социалното предприемачество означава… да развиваш бизнес, чийто продукти или услуги могат да доведат до трайни положителни промени в обществото и който задължително е устойчив независимо от социално-ориентираните цели. Най-големият ни успех до момента е… няколкото стотин деца, които минаха през школите ни и които вече виждаме на националните и регионални състезания по роботика, електроника и програмиране.

След 5 години планираме да постигнем… нещо много амбициозно – „Тинузавър“ да се превърне нарицателно за интересно изучаване на програмиране, математика и физика по забавен и практически ориентиран начин.

Какво е „Тинузавър“?

„Тинузавър“ учи децата на програмиране, математика, физика и електроника по забавен и практичен начин. Екипът на „Тинузавър“ е създал специален хардуер и софтуер, с които децата могат да си сглобят сами миниатюрно компютърче, а след това да го програмират. Създават нещо работещо със своите собствени ръце, само за няколко часа. Това ги ентусиазира и повишава интереса им към изучаваните предмети. Невен и Ивайло са разработили и детайлни инструкции и учебни материали. С тях всеки преподавател в частна школа, училище или университет, може лесно да преподава по методологията на „Тинузавър“.

Може да гласувате за финалистите в тазгодишното издание на най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA – ПРОМЯНАТА на адрес nova.bg/promyanata.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за шеста поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 100 000 деца и младежи от цялата страна.