Мира Иванова и Мартина Ганчева
Мира Иванова и Мартина Ганчева / NOVA
Голямата Стоянка Мутафова отново на сцената. След поредното й завръщане в театъра, признава, че няма намерение да си дава почивка. Така в ексклузивно интервю пред NOVA опровергава информациите, че се оттегля за кратка пауза. Репортерът Христиания  Червенкова разговоря с 96-годишната актрисата, минути  преди емблематичния спектакъл „Госпожа Стихийно бедствие“ в театър „Сълза и смях“.
 
За българския преход 29 години по-късно в предаването на 10 ноември говори Вежди Решидов. И още – превръща ли се в заложник парламента след игрите с кворума?
 
Водещата в събота Мира Иванова ще дискутира новите данъци на старите коли. Как можем да изчислим колко са те след въвеждане на новото облагане?
 
Очаквайте отговор и на въпроса защо тонове кашкавал и сирене залежават в българските мандри.
 
В „Къси разкази“ предстоят разговори на опашката за безплатна храна. Всяка вечер пред един столичен ресторант застават десетки бездомни хора. След обрата в живота им, днес те са клошари. Но в миналото са били бижутери, заварчици, строители. Храната взимат от ръката на такъв като тях – бездомник. Той е доброволец в ресторанта и трудните 12 години на улицата не са успели да заличат човечността му. 
 
Следва историята на едно силно 17-годишно момиче, което успява да се измъкне от коварния капан на анорексията. Попада в него едва на 13 години, но днес вече има куража да помага и на други, които страдат от същата болест.
 
В рубриката „Говори с Ива“ ще видим сладкарят Иван Александров. И само на пръв поглед животът му не изглежда звезден. Преди броени месеци той получи уникалната покана от Международната пресасоциация в Лондон да създаде торта за журналистите, които отразиха бракосъчетанието на американската актриса Меган Маркъл и принц Хари. Ако кралската сватба е повод да се заговори в България за него, то неговият брат отдавна е обект на медийно внимание. С популярния актьор Владимир Карамазов имат не само кръвна, но и силна емоционална връзка. До скоро Иван е бил главен сладкар в петзвезден хотел в Лондон, но решава да създаде своя собствена марка и напуска мечтаната работа. Творческата свобода се оказва още една обща ценност между двамата братя, за която Иван споделя пред Ива Софиянска-Божкова.
 
В студиото на „Събуди се“ в неделя проф. Михаил Константинов ще направи детайлен разчет как предстоящия зимен сезон ще се отрази на семейния ни бюджет.

100 години от края на Първата световна война. Специалният пратеник на NOVA Тоня Димитрова ще се включи на живо от Франция, където ще започне тържествена церемония в памет на загиналите. Честванията, отбелязващи един век от Първата световна война, ще продължат седмица, а на тях се очаква да присъстват лидери от над 80 държави от цял свят, сред които Доналд Тръмп, Владимир Путин, Ангела Меркел, Реджеп Ердоган и домакина Еманюел Макрон.
 
Водещата Мартина Ганчева ще ни срещне с българката, която бе избрана от кмета на Лондон за реклама на града. Елина Стоянова и нейната книжарница „Имало едно време” се появиха във видео, което показва различните лица на британската столица и я представя като най-доброто място на света.
 
Освен като певица, Поли Генова е позната и със силната си гражданска позиция. Новият й призив към младите хора е свързан с предстоящите избори за Европейски парламент. Кой е нетрадиционният начин да упражнят правото си на глас?
 
 Мариян Станков-Мон Дьо описва предстоящия разговор в авторската си рубрика като приказки за размисъл. Константин Трендафилов е човек, чийто живот изглежда привидно лесен след "VIP Brother". Оказва се, че той никога не е бил по-труден за писателя – една невъзможна любов, един мост без въжета, думи на болка, очи, пълни със сълзи... Зрителите ще се убедят, че в това интервю има всичко.
 
В неделя Краси Боев е подготвил среща с три български ученички, които вече са сензация в голфа. Ще видим и как посрещнаха световната шампионка по борба Тайбе Юсеин в родното й село.
 
​Гледайте “Събуди се“ в събота и неделя с водещи Мира Иванова и Мартина Ганчева от 8:00 часа по NOVA.