Столичани се включиха в акцията „Без ТИР-оризъм в моите почивни дни”
Столичани се включиха в акцията „Без ТИР-оризъм в моите почивни дни” / снимкa: DarikNews

Жителите на квартал “Горубляне” се включиха в поредната акция в рамките на кампанията „Без ТИР-оризъм в моите почивни дни”. Те почерпиха с домашна баница шофьорите на тирове, които подкрепят инициативата за по-безопасно движение по пътищата.

Десетки столичани и екоактивисти почерпиха шофьорите на тирове и призоваха Столична община най-после да разреши проблемите, свързани с транспорта. Тежкотоварните машини все повече започват да пречат на движението в столицата. Според данни на КАТ те са причината за голяма част от катастрофите в нея.

Екозащитниците пък настояват общината да се заеме и с камионите, които изхвърлят тонове боклуци в района на „Горубляне” и Герман, където полето се е превърнало в километрично бунище.

В протеста се включиха и жители на кв. „Младост” и „Дружба”. Те раздаваха на шофьорите рекламни стикери на кампанията. В рамките на смс-допитването до 7 януари 2009 година всеки българин може да изрази своята подкрепа, като гласува със смс за ограничаването на тировете през почивните дни или пък за запазване на сегашната ситуация.