Стартират три проекта от инвестиционната програма на  „Софийска вода” в район Панчарево
Стартират три проекта от инвестиционната програма на „Софийска вода” в район Панчарево / netinfo

На 14 май 2007 г. (понеделник) „Софийска вода” започва реконструкция на стар стоманен водопровод по ул. „Тополите” в кв. „Кокаляне”. Ще бъдат положени висококачествени полиетиленови тръби с по-голям диаметър (110 мм). Дължината на участъка е около 300 м, а стойността на проекта е над 48 000 лева.

63 000 лева е стойността на друг инвестиционен проект на дружеството, който започна в края на седмицата в кв. „Кокаляне”. Той включва реконструкция на водопровода по ул. “Искър” в участъка от ул. “Урвич” до ул. “Околовръстна”. Новите полиетиленови тръби ще бъдат с диаметър 160 мм, а общата им дължина е около 400 м. Те ще заменят стар етернитов водопровод от 1968 г.

В понеделник ще завърши и реконструкцията по ул. „Еделвайс” в село Пасарел, която стартира на 7 май 2007 година. 142 м етернитови тръби бяха подменени с по-широки полиетиленови тръби. В проекта „Софийска вода” вложи около 23 000 лв.

Инвестиционните проекти, които „Софийска вода” в момента реализира в район Панчарево, ще подобрят водоснабдяването на 110 домакинства. Дружеството ще вложи в тези реконструкции общо над 130 000 лв.

До края на месец май ще започне и един от проектите в инвестиционната програма на „Софийска вода” в центъра на града. Ще бъде подменен водопроводът по ул. „А