Какво написаха Любен Дилов, Камен Воденичаров, Слави Трифонов
Смъртта на Милен Цветков ни остави с чувство за безсилие, а думи след тежката катастрофа трудно се изричат. Някои хора обаче събраха сили и го направиха. Сред тях бяха и едни от първите му колеги - онези от студентска програма "Ку-ку". Какво написаха някои от тях след трагичната вест, показва каналът "Уеб Цитати" във vbox7:

Камен Воденичаров

"Преди две седмици се смяхме на кампанията за стари снимки и фотоса, който изкочи от моя архив. Обещахме си само да мине тоя ужас с вируса и ще се видим... Няма да можем... 😢 Поне не тук и не сега... Сбогом , Милене. Сбогом Цуцко... Бате Кацко. ❤️😢"

"Първо снимах репортаж за самия него - беше пример за студент, който се издържа сам. Но после го викнахме да работи в "Ку-Ку", спомня си Воденичаров пред Свободна Европа.
 

Слави Трифонов

Шоуменът умишлено публикува своите думи в 12.00 в полунощ. Тогава започваше "Часът на Милен Цветков", а Трифонов редовно го гледал. "Защото Милен правеше теми, които другите публицистични предавания не смееха да направят", пише той.

"Милен беше различен, беше обективен, беше човек, който живо се интересуваше "Какво става?", и най-важното - беше свободен", споделя Трифонов и допълва, че понеделник, денят след катастрофата, Цветков е трябвало да му гостува в предаването.
 

Любен Дилов-син

В текст за "Труд" Дилов започва с думите, че отказва да говори в минало време за Милен Цветков. "Той е от онези светли хъслии, които сякаш карат атомите в теб и около теб да изменят спина си и да се устремят заедно, в обща посока", пише издателят. 

"Маймунке мръсна!" - обиждаше го преди години един подпийнал зрител и този диалог се превърна в национален хит с повече гледания от всички клипове на Джъстин Тимбърлейк", коментира Дилов и посочва, че Цветков владееше до съвършенство иронията и самоиронията.
 
 

Не случих на ... себе си! Иначе всичко друго - @A Fish Named Fred България и @Etnia Barcelona - ми е тамам! @България...

Публикувахте от Luben Dilov-junior в Неделя, 15 декември 2019 г.


Нидал Алгафари

Публикацията му започва с това, че с отнетия живот на Милен Цветков, е отнет и част от неговия живот. Останалата част от публикацията на Алгафари коментира корупцията в държавата, липсата на справедливост, правораздавателната система. "Осъждането на 22 годишното момче няма да е достатъчно. Защото подобни жертви ще има, докато овластените в държавата ни не поискат да ги спрат", пише той.