Кристиан Николов
Кристиан Николов / БГНЕС
Прокуратурата повдигна обвинение на Кристиан Николов за умишлено причиняване на смъртта на журналиста Милен Цветков, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Обвинението е преквалифицирано в по-тежко от досегашното за причиняване на смърт по непредпазливост.

Милен Цветков загина в жестока катастрофа в София

катастрофа Милен Цветков
БГНЕС

От обвинението посочват, че при пътния инцидент, довел до смъртта на Милен Цветков, Кристиан Николов се е движил със скорост над разрешената, не е спрял на кръстовище при червен светофар и е употребил наркотици.

„Обвиняемият при управление на лек автомобил Audi Q7 е нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата, като се е движил със скорост над разрешената и не е спрял при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков“, посочват от прокуратурата.

"Случаят е особено тежък, тъй като шофьорът е управлявал колата след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Застрашил е живота и здравето на множество участници в движението, като това е извършено на оживено място", допълват от там.
 

Шокиращи кадри: Поне четирима пешеходци са се разминали на косъм от сблъсък с джипа

Предварителното заключение на назначената съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на пострадалия е, че вследствие на удара при катастрофата, на Цветков са били причинени множество несъвместими с живота травми.

Наказанието, което Николов може да получи по новото си обвинение, е от 15 до 20 години или доживотен затвор, допълват от прокуратурата.

Кристиан Николов
БГНЕС

Обвиняемият за катастрофата, причинила смъртта на Милен Цветков, остава 72 часа в ареста (СНИМКИ)

Днес съдът трябва да разгледа искането на прокуратурата на Николов да му бъде наложена мярка задържане под стража. Противоепидемичените мерки налагат ограничение в начина, по който ще заседава градският съд. Така в съдебната зала, освен съдията, ще са само представител на прокуратурата и защитникът на 22-годишния младеж.

Кристиан Николов е обвинен за причиняване на смърт на пътя след употреба на наркотици. Той ще участва в заседанието по скайп.

Приятелите на Кристиан обвиняеми, че мълчат за дрогата
БТА