Сменят релси по Хр. Ботев и Ал. Стамболийски
Сменят релси по Хр. Ботев и Ал. Стамболийски / Sofia Photo Agency
Релсовият път по столичния булевард "Христо Ботев" от Централна гара до бул. "Сливница" ще бъде ремонтиран през септември. След това през октомври ще се ремонтират и релсите по булевард „Александър Стамболийски" между булевардите „Христо Ботев" и „Константин Величков". Това е заложено в програмата на Столичната община за улични ремонти до края на годината.

През септември ще бъдат ремонтирани пътните платна на бул. „Рожен" от ул. „Скопие" до надлез „Надежда", както и на бул. „Климент Охридски" от бул. „Андрей Ляпчев" до Околовръстното шосе, според общинската програма. През този месец и през септември ще се ремонтират над 50 вътрешноквартални улици и няколко в софийските села. Въпреки проведената процедура по закона за обществените поръчки за ремонт на бул. „Цариградско шосе” от алея „Яворов" до Околовръстния път, няма да има реовиране на участъка, каза заместник-кметът по транспорт Велизар Стоилов. „Отворихме документите, но поради липса на средства, тъй като нямаме достатъчно средства, защото разчитахме на държавата, я прекратихме. Когато нямаш подсигурени средства я канцелираш", каза той.

Затова пък в общинската програма са предвидени за ремонт и десетина малки мостови съоръжения. „Някои са почнати, някои сега ги почваме сега в края на август. Това са такива мостчета в последна грижа, които от години не са пипани", каза Стоилов.

За по-големи мостове в момента се провеждат процедури. Сред предвидените за обновление са две на бул. „Ломско шосе", на бул. „Овча купел", над река Искър в кв. „Гара Искър", както и над река Искър по пътя за Бусманци. Предстои изграждането и на велосипедни алеи от пл. „Македония" до кв. „Княжево" и от НДК до парк „Заимов" по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви".

Утре ще се открие изцяло ремонтираната над 2-километрова улица „Александър Пушкин" на стойност над 1 300 000 лева.