Шекспирова вечер на фестивала Сцена на кръстопът 2007
Шекспирова вечер на фестивала Сцена на кръстопът 2007 / netinfo

След като на 12 септември трупата на Пловдивския театър представи една свободна версия върху фрагменти от "Отело" на Уилям Шекспир, днес фестивалът "Сцена на кръстопът" предложи две шекспирови представления.

На пресконференция днес Владлен Александров, директор и режисьор на Пазарджишкия театър, покани пловдивската публика да гостува на тяхното участие във Фестивала и да преживее неговата режисьорска интерпретация върху "Бурята" от Уилям Шекспир.

„На пловдивска сцена са се играли едни от най-добрите шекспирови представления, това е място "заразено" от Шекспир", това каза пред медиите режисьорът Александров. Неочакван режисьорски ход е вмъкването на тангото в спектакъла. Танго вариациите са поставени от Ивайло Александров.

Другата шекспирова постановка е на Театър 199 - "Уилям Шекспир – пълни съчинения" от Джес Адам Даниел. Режисьор е Съни Сънински, а участници са Атанас Атанасов, Петър Калчев и Георги Спасов. Театър 199 представи и "Старицата от Калкута" от Ханох Левин, режисьор Явор Гърдев.

По време на пресконференцията пристигна световноизвестният актьор Ян Енглерт, който е постановчик на "Властта" от Ник Диър, и това е причината на сегашното му гостуване в България.