Новак Джокович се пошегува с българина, че двамата вече са "следващата генерация" на тениса
Първата ракета на България Григор Димитров определи като "влакче на ужасите" последните няколко месеца.

Той заяви това по време на награждаването след финала на турнира "Мастърс" в Париж. В него българинът отстъпи с 4:6, 3:6 на водача в световната ранглиста Новак Джокович.

"Благодаря за подкрепата на публиката. Последните три месеца бяха влакче на ужасите за мен. Достигането до финала значи повече за мен, отколкото предполагате", заяви Димитров, който след края на мача бе с насълзени очи.

Българинът не спести похвални думи и за съперника си Джокович.

На крачка от победата: Григор Димитров загуби срещу Джокович

"Нямам думи, с които да опиша Новак. Поздравявам го, както и целия му екип. Тази година беше невероятно пътешествие за мен и съм доволен, че завършвам положително. Благодаря на организаторите на турнира. Невероятно е, че можем да играем на този корт. Трудно ми е да намеря думи, с които да изразя благодарността си към всички", завърши Димитров.

Новак Джокович се пошегува с българина, че двамата вече са "следващата генерация" на тениса.

36-годишният Джокович се наложи над 32 годишния Димитров с 6:4, 6:3 в спора за титлата и логично бе в добро настроение при награждаването.

Джокович и Димитров, които са двамата най-възрастни играчи в топ 15 на световната ранглиста по тенис, са добри приятели и никога не са крили това.

 

"Извинявай за развитието на този  мач. От собствен опит знам, че не е лесно да губиш финали. Тази седмица обаче ти игра един от най-добрите тениси, които някога си показвал. За мен е удоволствие да споделям корта с теб. Да знаеш, че ние с теб вече сме "следващата генерация" или както там се нарича", бяха първите думи на Джокович, след като взе трофея.

Терминът "следваща генерация" (Next Gen) се използва в тениса през последните години, за да определи най-обещаващите млади играчи.

"Благодаря и на екипа си. Имаше три мача преди този, които спокойно можеше да загубя. Вие свършихте много работа извън корта, така че тази победа е толкова ваша, колкото и моя", продължи словото си Джокович.

"Искам да благодаря и на децата, които подават топките - вие сте най-добрите на света. Благодаря и на публиката. През всички години, в които играя тук, атмосферата винаги е невероятна. Благодаря ви, че подкрепяте тениса. Очевидно е, че Париж има традиции в тениса и моите отношения с вас са специални. Благодаря за енергията, която създавате. Довиждане и до следващата година", завърши сърбинът.
БТА