Последно сбогом с Хачо Бояджиев
Последно сбогом с Хачо Бояджиев / снимки: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Последно сбогом с Хачо Бояджиев
52800
Последно сбогом с Хачо Бояджиев
  • Последно сбогом с Хачо Бояджиев

Близки и приятели казаха последно сбогом на великия българки режисьор Хачо Бояджиев. Един от най-добрите режисьори в историята на българската телевизия почина внезапно в понеделник, само няколко месеца след като отпразнува своя 80-ти рожден ден.

Повече от 40 години от живота си той посвети на Българската национална телевизия. В периода 1993-1995 г. беше и неин генерален директор. Незабравими остават новогодишните програми, режисирани от Хачо Бояджиев, и постановките му в телевизионния театър, които са в Златния фонд на БНТ.

В памет на великия Хачо Бояджиев ръководството на БНТ е взело решение да кръсти на негово име студио, каза бившият генерален директор на телевизията Уляна Пръмова.

"Много се радвам, че БНТ са решили да нарекат едно студио на негово име, за да знаят и хората, които идват след нас, че в края на краищата никой не си е хвърлил живота напразно. Той показа, че телевизията трябва да е шоу. Той направи от живота си шоу. Въобще той не беше случаен минувач нито в телевизията, нито в живота си. Аз искам да кажа, че всяка една медия има нужда от такива като Хачо", каза Пръмова.

Последно сбогом с Хачо Бояджиев
netinfo

И аз и моите колеги го чувствахме страшно близък, каза актьорът Стефан Данаилов.

"Той винаги ще те срещне и вечната му забележка беше: "Ало, пак си наедрял, бе! Недей така, бе!". Много позитивност носеше, не носеше злоба. Той може да те нахока, да те наругае, но това никога няма да бъде нещо трайно", обясни за Хачо Стефан Данаилов.

Последно сбогом с Хачо Бояджиев
netinfo

Хачо е епоха, каза дългогодишният журналист в БНТ Даниела Кънева.

"Той е един роден професионалист, перфекционист. Да работиш с Хачо във всички жанрове означава да попаднеш в магията, наречена театър и телевизия. Хачо остава!", каза Кънева.

Последно сбогом с Хачо Бояджиев
netinfo

Според Иван Тенев, по известен като Агент Тенев, Хачо никога няма да бъде забравен.

"Мисля, че е живял един добър живот. Живот, който за него беше такъв, какъвто беше най-любимият му жанр - вариете. Аз въобще смятам, че живота си е едно вариете с всички усмивки, с всички сълзи, дори и с илюзиите, които ни съпътстват всички нас, особено него. Силно се надявам, че това вариете ще продължи и там горе - в небесните вселения и, че Хачо ще ни чака, когато ни дойде времето, ще е режисирал това вариете и съм сигурен, че ще е избрал за балет най-красивите ангели небесни. Шоуто трябва да продължи!", каза Тенев.

Последно сбогом с Хачо Бояджиев
netinfo