Пловдивски пенсионери на екскурзия до Бачковския манастир
Пловдивски пенсионери на екскурзия до Бачковския манастир / Даниела Ковачева

321 пенсионери от Пловдив тръгнаха на безплатна еднодневна екскурзия с кебапчета и духова музика. Пътуването до Бачковския манастир е организирано от общината по случай Деня на възрастните хора, който бе отбелязан на 1 октомври.

Линейка ескортира по пътя седемте автобуса на „Градски транспорт”, които извозват екскурзиантите. С тях пътува и екип на фирма „Чистота”, който ще прави уборка на поляната до манастира след пикника. Безплатната храна, осигурена от спонсори, се получава срещу купони, раздавани в рейсовете. Градски духов оркестър весели екскурзиантите, предвидена е и програма на самодейците от пенсионерския клуб в район Централен.

Пловдивската група е подбрана от седемте пенсионерски клуба, а 30 души от етническите квартали са излъчени чрез фондацияХаир”. Това са по-малко от половин процент от всички около 80 000 пловдивски пенсионери. Същото е като морските почивки на Масларова, реагираха пенсионери. Целта ни е да обърнем внимание на дейността на пенсионерските клубове, в които членуват около 1800 възрастни хора, каза в отговор на критиките заместник-кметът по социалната политика Красимир Ангелов – инициатор на мероприятието.

Той съобщи, че са водени разговори за 1 октомври догодина да бъдат организирани екскурзии за пенсионери на няколко лъча – до Бачковския, до Араповския и Кукленския манастири и до други светини в региона.

Градски транспорт” пък отпусна още два рейса за екскурзията, които да извозват само инвалиди, след като от техния съюз заявиха, че са обидени от липсата на специална покана към техните членове.

Други новини от Пловдив