Пиратството ограбва!
Пиратството ограбва! / netinfo

Уникална изложба на Иво Хаджимишев със снимки на едни от най-уважаваните ни творци беше открита в зала „Средец” на Министерство на културата. Експозицията е част от Националната кампания в защита на интелектуалната собственост, която се реализира под мотото „Пиратството ограбва”.

За нея гласът си даде дори министърът на културата Стефан Данаилов. Той участва в радиоклиповете, създадени специално за кампанията. Данаилов смята, че тя ще промени мисленето на много хора. „Време е творците ни да започват да печелят от своя труд, от своя талант” – каза по време на откриването на изложбата министърът.

На снимките, закачени по стените на зала „Средец” в Министерство на културата, са 30 от най-популярните български творци. Цветана Манева, Валентин Танев, Христо Гърбов, Явор Гърдев, Георги Чапкънов, Греди Асса, Кирил Маричков, Васко Кръпката, Мария Илиева, Графа, Иван Лечев, Георги Господинов, Теодора Димова. Някои от тях са голи на снимките, до кръста, други са облечени в сиви тениски. Заснел ги е Иво Хаджимишев.

<!--Sm-->

Иво Хаджимишев: Хората, които са мислили тази кампания, са искали чрез голотата да кажат: „Ние се разголваме, ние ви се доверяваме, а вие ни ограбвате”. Кражбата на интелектуална собственост не е хубаво нещо и тази кампания го показва.

Случвало ли ви се е да видите снимка, която много да прилича на някоя ваша? Някой от вас крал ли е?

Иво Хаджимишев: Понякога цели идеи, понякога отделни фотографии, които виждам неподписани. Понякога мога да видя изображение, което много прилича на мое, но пък се случва и моите изображения понякога да приличат на нечии други.

Снимките на Иво Хаджимишев ще останат в зала „Средец” на Министерство на културата до 29 октомври. След това фотосите с едни от най-уважаваните ни интелектуални заминават за Варна.

Още за изложбата чуйте в звуковия файл.