Откриха обновеното спешно отделение на ИСУЛ
Откриха обновеното спешно отделение на ИСУЛ / снимка: БГНЕС
Откриха обновеното спешно отделение на ИСУЛ
23322
Откриха обновеното спешно отделение на ИСУЛ
  • Откриха обновеното спешно отделение на ИСУЛ

В университетската болница „Царица Йоана - ИСУЛ" бе открито обновено и разширено спешно отделение. То е едно от четирите центъра, осигуряващи спешна помощ на територията на София-град. Средствата за ремонта са в размер на 1 800 000 лева.

365 дни в годината, 24 часа в денонощието болницата „Царица Йоана - Исул" ще предоставя спешна болнична медицинска помощ. Обновеното спешно отделение разполага със 7 кабинета - хирургичен, кардиологичен, травматологичен, неврологичен, нервохирургичен , както и кабинети за очни и ушни болести. Новата противошокова зала разполага с апарати от най-новото поколение.

Бойко Коруков, изпълнителен директор на „Царица Йоана - Исул": „Считам, че спешната медицинска болнична помощ, която ще оказваме тук и оказваме е на не по-малко добро ниво от европейското. Бих казал, че ги превъзхождаме, защото всички тези екипи, те буквално ще чакат пациентите. Тази система обаче има един минус - тя е скъпа система, затова няма да я намерите и дори в богатите западноевропейските страни".

В болницата се подготвят помещенията за монтаж на закупените апарати за магнитно-резонансно изобразяване и компютърен томограф от най-ново поколение. Те също ще бъдат използвани при изяснение на животозастрашаващи състояния.