Офицери от резерва получиха почетни карти по повод Деня на Независимостта
Офицери от резерва получиха почетни карти по повод Деня на Независимостта / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

100 почетни карти получиха във В. Търново офицери от резерва по повод Деня на Независимостта. Отличителният знак за служба в редиците на Българската армия ще получат в рамките на една година всички офицери от резерва, съобщиха от Инициативния комитет за честванията.

Първата карта бе връчена от премиера Сергей Станишев на председателя на Съюза на офицерите и сержантите от запаса генерал Стоян Топалов на церемония пред паметник „Майка България”. Картите са отпечатани от инициативния комитет „100 години независима българска държава” и ще бъдат раздадени на офицерите, служили в армиите на Царство България, Народна Република България и Съвременна България.

На корицата на картата е отпечатан първият отличителен знак за храброст на българската войска.

В картата са изписани имената, продължителността на службата, последното офицерско звание и последната заемана командна длъжност.

Картата е подписана от министър-председателя Сергей Станишев в качеството му на председател на Инициативния комитет за отбелязване на 100 години от Независимостта на България. На последната страница на документа са отпечатани думите „От признателна България”.

Други новини от Велико Търново