Те са Кунка Великова и Нина Димова. Кунка е специалист по обучение и кариерно развитие. Нина има голям опит в разработването и управлението на проекти. Преди почти 10 години ги събира желанието им да работят в полза на другите. От тогава до днес заедно създават различни проекти, свързани с обучение на деца и младежи и подкрепа на хора в неравностойно положение.

ПРОМЯНАТА започва от… вярата, че всяко дете може да успее и да разкрие пълния си потенциал.

Децата в България се нуждаят от… време за игра и стойностни, развиващи игри и помагала, които им помагат да следват вътрешното си любопитство, да откриват света и да изграждат любов към ученето.

Помагаме, защото… вярваме, че децата днес са нашето бъдеще утре. Уверените и подкрепени деца имат възможността да се превърнат в по-успешни и щастливи възрастни.

Социалното предприемачество означава… че зад това, което правим, стои една по-голяма кауза и идея. Това е и нещото, което ни води напред и ни помага да се справяме с трудностите.

Най-големият ни успех до момента е… разработването на над 50 образователни помагала и създаването на прекрасен екип, в който хора с увреждания имат възможност за реализация.

След 5 години планираме… да създадем още редица интересни образователни материали, да достигнем до повече деца в България и в чужбина, както и да помагаме на повече хора да се реализират.

Какво е “Неща с душа”?

„Неща с душа“ създават образователни игри и материали, които помагат на децата да учат по-лесно и чрез игра. Чрез тях децата могат да развиват важни умения като фината си моторика, координацията, речта, въображението си. Спомагат и за научаването на буквите, цифрите, интересни факти за природата и света. Материалите са адаптирани към образователната система и могат да се използват от всички деца, за да упражняват наученото в клас. Но са особено полезни за деца със специални потребности, които се затрудняват да усвояват учебния материал от учебниците и хартиените помагала. Всички материали са създадени в партньорство със специалисти и са ръчно изработени с много любов от хора с увреждания.

Може да гласувате за финалистите в тазгодишното издание на най-голямата социално отговорна инициатива на NOVA – ПРОМЯНАТА на адрес nova.bg/promyanata.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за шеста поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на над 100 000 деца и младежи от цялата страна.