Най-доброто за децата е да се научат на вярата в Бога
Най-доброто за децата е да се научат на вярата в Бога / снимкa: Sofia Photo Agency
Започна молебенът пред трите чудотворни икони на Света Богородица пред храма "Свети Александър Невски" за здравето на българските деца. Молебенът се отслужва от патриарх Максим, от митрополит на Светия Синод и от софийски свещеници. Сред присъстващите са министрите Даниел Вълчев, Емилия Масларова, Петър Мутафчиев, Миглена Тачева, председателят на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов. Стотици граждани са се събрали на площада пред храма.

Най-доброто за децата е да се научат на вярата в Бога, за да избягват различните злини - агресията, наркоманията, алкохолизма, разврата, кражбите и убийствата. Това каза по време на молебена за децата на България пред трите чудотворни икони на Света Богородица на трибуна пред храма "Св. Александър Невски" патриарх Максим.Той отбеляза необходимостта от въвеждането на православно вероучение в училище и допълни, че ако има православие - има България, ако няма православие - няма да има и България.

Въпросът с въвеждането на вероучение, не е спорен, а е от национално значение, посочи патриарх Максим. Той се обяви и против новия Семеен кодекс, узаконяващ съжителството без брак. След приключването на молебена трите чудотворни икони бяха внесени в храма.