Надя Савова: Театърът е място, където тълпата се превръща в нация
Надя Савова: Театърът е място, където тълпата се превръща в нация / снимки: личен архив
Надя Савова: Театърът е място, където тълпата се превръща в нация
76816
Надя Савова: Театърът е място, където тълпата се превръща в нация
  • Надя Савова: Театърът е място, където тълпата се превръща в нация

Сцената е пътят й от детските години. Има няколко филма с нейно участие, но предпочита театъра. Казва, че е живяла в няколко епохи, но с пламъче в очите очаква следващата.

Хората по улиците я спират, защото последната й роля отново я върна там, където й е мястото. Изигра клюкарката баба Цеца в сериала „Етажна собственост". И макар образът да е отрицателен, зрителите много я харесаха. Тя е актрисата Надя Савова.

„На тази възраст човек се отдава на спомени, не само за театъра", сподели актрисата в предаването „Неслучайни срещи" по Дарик:

„Аз съм живяла през три епохи. Царство България - помня бомбардировките, войната, след това купонни системи, социализъм. Чакахме да настъпи комунизмът и светлото бъдеще, но така и недочаках. Сега и преходът. Моят живот е много дълъг".

„Спомням си за една мисъл, която ми се е втълпила в главата преди много години. Много ми се иска да я кажа на Слави Бинев, подчерта Надя Савова: „Театърът е място, където тълпата се превръща в нация". Прекрасна мисъл. Като се размислих из онези дни, понеже в Младежкия театър много играех в Детския отдел, защото бях мъничка, слабичка, пеех, танцувах. Моите колеги бягаха от детския отдел, но аз много исках да играя, защото като усещаш погледите на дечицата, които те гледат и попиват всичко... В театъра децата се превръщат в човеци. Те възприемат кое е добро, кое е лошо. Сега не ми се иска просто да говоря за театър".

Гостуването на Надя Савова в „Неслучайни срещи” можете да чуете на Radio.Dariknews.bg

Надя Савова Театърът е място където тълпата се превръща в нация
netinfo