Младежи ще развиват своите лидерски умения в Академията HiAchievers
Младежи ще развиват своите лидерски умения в Академията HiAchievers / netinfo

За трета подредна година Академията за Супер Постижения HiAchievers ще зареди тийнейджъри от цялата страна с умения за Успех. Най-талантливите и мотивирани от тях ще спечелят 5 пълни стипендии. Важно условие е младите участници да искат да развиват себе си с уменията на най-успешните хора.

"Това лято се очертава да бъде интензивно, с небосклон наситен от Ракети излитащи от Земята" - споделя Анастас Гогов, инициатор и двигател на Академията.

Първата Академия за 2016 г. ще се проведе от 10 до 17 юли в София в залата на Soho Holistic Coworking Company. Това ще е своеобразна загрявка за второто издание на Академия HiAchievers, която ще се проведе от 23 до 31 юли.

През месец август ще се проведе и първата Национална Академия HiAchievers. Тя ще събере над 60 деца от цялата страна и ще се проведе в град Самоков.

Новост за проекта е създаването на второ ниво на Академията. Тя е предназначена за напреднали Ракети и се нарича 4С.

В рамките на Академията тийнейджърите ще тренират и развиват умения като преговори, дебати и социален диалог.

Записването вече тече на сайта на Академията: http://hiachievers.com/news/stipendii/ Местата са ограничени.

Защо „ракета"?

След активното участие в Академията всеки един млад човек ще е избрал положителни цели за личното си развитие и ще си разработил план за постигането им; ще е намерил своя автентичен начин за представяне и презентиране; ще е по-самоуверен и по-позитивен; ще може по-лесно да комуникира ефективно; ще може с лекота да се справя със стресови ситуации и конфликти; ще може по-лесно да взима правилни решения и да генерира креативни идеи; ще е подобрил физическата си форма, здравословните, житейски и хранителни навици.

Програмата

Програмата на Академия за Супер постижения е разработена изцяло върху модела на учене чрез преживяване. Целта през 8-те дни е да провокира и развие най-важните житейски умения у тийнейджърите, които да им позволят да успяват занапред в живота.
Всеки един от дните в Академията включва спортно занимание и презентационни умения.

Спортните занимания са пилатес, тай чи, айкидо, танци. Чрез тях тийнейждърите ще разберат и усетят ползите от това да поддържаш физическото си състояние в добра форма, както и да се радваш на висока физическа енергия, която да ти позволява да учиш и работиш по-добре и да постигаш по-високи резултати.

Презентационни умения е едно от най-важните умения, от което човек има нужда всеки ден, за да е успешен и да постига целите си. Във всеки един от дните тийнейджърите ще имат задачата да представят себе си в презентация - етюд от 2 до 5 минути по тема зададена от лекторите. Този модул от програмата е застъпен във всеки един от дните на Академията и ще заложи на изграждане на автентичния стил на презентиране на всеки от участниците. Ще се изграждат и практикуват стил, умения, сила на гласа, увереност, жестове, поза. Участниците ще бъдат в клас по актьорство майсторство, което ще им позволява да бъдат уверени и харизматични. Всеки от участниците ще получава всеки ден индивидуална подкрепа и обратна връзка за своето представяне и за начините как да постигне по-високо майсторство.

В 8-те дни всеки от тийнейджирите ще премине през множество упражнения и игри за придобиване и изграждане на важни умения, като лидерство, целепостигане, презентиране, самоувереност, разрешване на проблеми, комуникационни умения, вземане на решения, креативни идеи, сътрудничество, работа в екип, управление на лични финанси и др.