Митове и легенди от трафика в София
Митове и легенди от трафика в София / снимки: DarikNews, Юлиана Николова
Митове и легенди от трафика в София
18833
Митове и легенди от трафика в София
Дарик кафе на бензиностанция ЕКО
  • Митове и легенди от трафика в София
  • Дарик кафе на бензиностанция ЕКО

Трима младежи, инструкторът им и репортерът Надя Хамдан потеглиха на третата си мисия - Градски митове и легенди - в радио риалитито за безопасно шофиране "Обади се, като стигнеш" на бензиностанции ЕКО и Дарик.

Инструкторът Влади Кулев обучава участниците, подбрани на специален кастинг, а в края на всяка седмица един от тях отпада. Обучението по безопасно шофиране тази седмица ги изправи пред трудни и необичайни маршрути, сложни маневри, объркващи ситуации, в които те отново трябва да покажат, че са разумни.

В деня на изпита програмният директор на Дарик радио Константин Вълков ще почерпи тримата по едно Дарик кафе на бензиностанция ЕКО. За кураж. След това в ролята си на член на журито ще се включи в обучението им, за да може в края на седмицата да определи двамата финалисти.

Митове и легенди от трафика в София
netinfo

Най-добрият ще бъде наречен рицар на пътя и ще получи 500 литра гориво от бензиностанции ЕКО, за останалите също има поощрителни награди. В репортажа си Надя Хамдан разказва как премина първият ден от третия етап на обучението.


Този път участниците шофираха един по един, през цялото време с тях бяхме аз и техният инструктор - Влади Кулев от Driving Skills, който обясни: "Днес ще се движим в хаотичното движение на столицата. Идеята е да оптимизираме градското шофиране и затова мисията е наречена "Градски митове и легенди". Въпросът е да се научим да шофираме умно и да се съобразяваме с всички онези опасности, които се случват в трафик".

Това, с което участниците се сблъскаха в първия ден от третата мисия, беше градското шофиране в цялата му прелест. Налагаше им се да шофират в определени маршрути с препятствия, като това включваше каране през малки улички, еднопосочни, трудни за шофиране, неасфалтирани, павирани, целите в дупки, престроявания, включване в движението на пикови места, като канала например и още много препятствия, които се появяваха в изневиделица.

Митове и легенди от трафика в София
netinfo

От всички Влади Кулев искаше няколко основни неща - да мислят напред във времето, за да предотвратяват неприятни и опасни ситуации на пътя, да спазват дистанция, да са готови да тръгнат на светофар, да искат и да дават предимство, да бъдат толерантни, да шофират плавно, да пазят спокойствие и сигурност зад волана, да завиват правилно.

*В първия аудио файл можете да чуете някои от триковете при движение в засилен трафик, както и оценките на инструктора и участниците за препятствията на пътя. Във втория аудио файл можете да чуете как Константин Вълков се включи в обучението на участниците в "Обади се, като стигнеш".