Жечко Калчев
Жечко Калчев
Фармацевтичната компания Натурпродукт дари сумата от 50 000 лв по сметката на Министерството на здравеопазването за подпомагане дейността на лечебните заведения в условия на извънредна ситуация, свързана с COVID-19.

Дарените средства ще се използват за осигуряване на цялостни предпазни комплекти за работещия медицински персонал, за консумативи и апаратура, в това число и респиратори.

„Натурпродукт винаги е била социално ангажирана компания, част от служителите ни са с нас над 25 години от самото ѝ основаване. През тези години сме преминали през много препятствия и кризи, подкрепяли ли сме се взаимно, като сме заставали и зад множество социални каузи, но никога не се бяхме поставяли пред предизвикателството на настоящата ситуация“, споделя г-н Жечко Калчев, управляващ директор на Натурпродукт.

Жечко Калчев


Светът, макар и информиран, се оказа неподготвен и е поставен в ситуация на криза, не само здравна, но и емоционална и икономическа, от която можем да
излезем, само ако сме осъзнати, отговорни и единни. За нас е важно не просто да правим бизнес, а да развиваме компанията с отговорност и кауза.

От самото начало екипът ни се включи в доброволчески групи за социалното подпомагане на възрастни хора, като успяхме да предоставим и подходящи продукти от портфолиото на Натурпродукт. Изказваме благодарност към всички наши служители, тези които отговорно работят от домовете си и тези, които с лоялността и готовността си поддържат нормалната си работа, за да може фирмата да продължи да оперира.

Ние вярваме в способността на човечеството да преодолее всеки катаклизъм. Вярваме в капацитета на науката, която може да се справи с пандемията! Вярваме, че обединени ще преминем през трудностите и излезем от кризата по-добри и по-мъдри!

Нека перифразираме незабравимия човеколюбец Валери Петров:

Значи така ни се струва
Понякога черен светът.
Хора, недейте тъгува -
Добрите новини са на път!

Всеки може да помогне с каквото може, бъдейки социално отговорен към себе си и околните, чрез включване в доброволчески кампании или дарявайки 1 лв. чрез изпращането на SMS с текст DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777 за трите мобилни оператора в България (не се удържа ДДС), кампания стартирана от МЗ.

Заедно можем повече!