Фестивал на открито събира над 2000 души край Куклен
Фестивал на открито събира над 2000 души край Куклен / Thinkstock/Getty Images
Фестивал на открито събира над 2000 души край Куклен
80861
Фестивал на открито събира над 2000 души край Куклен
  • Фестивал на открито събира над 2000 души край Куклен

Градче, сътворено от доброволци, събира за три дни край Куклен повече от 500 участници и 1500 гости на фестивала Wаке Up! България .Събитието се провежда за пета поредна година в местността край манастира „Свети Козма и Дамян", където вече има палатки, хамаци, музикални сцени, работилници и барове.

Организаторите имат за цел да обединят българските традиции с новаторски идеи. Слънцето край Куклен изгрява с народна песен, гайди и хоро, а богатата програма на летния фестивал продължава и след залеза. Откриването на алтернативното събитие е от 17 часа днес със специалното участие на групи от Македония и диджеи от Сърбия. На 5 юли в неделя, когато приключва фестивалът, входът ще бъде със свободен достъп.

Музикалната програма е структурирана на 4 тематични партита в различни жанрове - хип -хоп, реге, етно фюжън и транс. Участват 15 групи, сред които Карандила Джуниър, „Тъпани и гайди" и Балкански. Партитата ще бъдат на две вечерни сцени, а през деня ще има малка сцена, качена на дърветата. Дневната програма включва кино, театър, различни видове спорт, йога и работилници. Българските традиции са представени от кукерски ансамбъл, нестинари от село Българи и традиционни занаяти.

В културната част на фестивала са включени арт базар, шатра за лекции, посветени на алтернативния начин на живот. В зоната за отдих можете да посетите чайна или читалня или да релаксирате в хамачена градина и читалня. За най-малките е обособена детска зона със занималня, горски цирк и конна езда. Ще се предлагат кулинарни изкушения, сред които има както веганска храна, така и разнообразна скара. На два бара, построени от естествени материали, се предлагат свежи напитки.