Енио Мориконе включва български елементи в концерта си
Енио Мориконе включва български елементи в концерта си / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Енио Мориконе включва български елементи в концерта си
68837
Енио Мориконе включва български елементи в концерта си
  • Енио Мориконе включва български елементи в концерта си

Италианският композитор и носител на "Оскар" за цялостно творчество Енио Мориконе пристигна в България за концерта си утре на сцената на "Арена Армеец".

Той ще излезе на сцената с Теодосий Спасов и оркестъра на "Класик ФМ".

Композиторът изрази и задоволство от работата си с българските музиканти в оркестъра и подчерта, че много харесва страната ни и подкрепя кандидатурата й за Европейска столица на културата през 2019 година.

Италиaнският композитор обещава на своята публика забележително шоу, в което освен най-известните му произведения за филми, ще бъдат изпълнени и непознати за феновете му пиеси.

"Чакам с нетърпение срещата с публиката, която, уверен съм, иска да чуе музикални произведения, които познава добре. Също така ще й бъдат представени и някои произведения, които не познава. Надявам се на добър прием", обясни композиторът.

Мориконе е създал музика за над 500 филмови продукции, сред които "Имало едно време в Америка" (1983), "Недосегаемите" (1987), "Джанго без окови", и "Най-добрата оферта.

Според композитора най-трудната за пресъздаване емоция е любовта.

"Една от пиесите, които са включени в концертната програма, включва и изпълнение на характерен музикален български инструмент. Така че ще можете да усетите как чудесно се вписва в цялостната ритмика. Този инструмент е кавалът, на него ще свири Теодосий Спасов", допълни Мориконе.

Билетите за гостуването на Мориконе са на цени от 60 до 200 лв.

Енио Мориконе включва български елементи в концерта си
netinfo