Доброволци раздават подаръци за празниците на деца, настанени в болници
Доброволци раздават подаръци за празниците на деца, настанени в болници / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Доброволци на Червения кръст раздават подаръци на деца, настанени в болници
48573
Доброволци на Червения кръст раздават подаръци на деца, настанени в болници
  • Доброволци на Червения кръст раздават подаръци на деца, настанени в болници

Кукли Барби, плюшени герои на Дисни и още много играчки ще получат над 1000 деца от цялата страна, които са настанени в болници през дните между Коледа и Нова година. Играчките са дарение в рамките на национална кампания, организирана от Младежкия Български червен кръст и асоциация „Силви Вартан за България".

Кампанията ще обхване всички областните болници, както и националните лечебни заведения за деца. В София доброволците на Червения кръст вече посетиха Университетската детска клиника по белодробни болести и Специализираната болница за лечение на деца с онкохематологични заболявания.

Доброволците от Младежкия Български червен кръст ще зарадват над 300 деца в столицата и като своеобразни помощници на Дядо Коледа ще посетят Детската кардиологична болница, "Пирогов", Националната клиника по детски болести, Окръжна болница.

Дарението е на стойност от над 74 000 лв., разказа Атанас Цветански от Българския червен кръст. Той изброи някои от многобройните подаръци за малчуганите. "Колички, Лего, игри с дистанционно, конструктори, специални работилници за момчета, тоалетки с гримове за момичетата. Наистина страшно разнообразни и много хубави са играчките. Надяваме се усмивките, които ще им дадат, да помогнат на децата да оздравеят по-скоро и им желаем през 2012 г. да не им се налага да посещават пак болнични заведения", каза още Цветански.

3-годишната Боряна от Бургас е едно от осемте деца, приети за лечение в столичната болница за онкохематологични заболявания. Тя получи подарък заедно с майка си Гинка.