Българският филм "Маймуна" - фаворит на публиката на "София Филм Фест"

Българският филм Маймуна - фаворит на публиката на София Филм Фест
Българският филм Маймуна - фаворит на публиката на София Филм Фест

След броени дни "Лента" ще изненада почитателите на киното с най-новата българска кино продукция - „Маймуна". Дългоочакваният втори филм на Димитър Коцев - Шошо „Маймуна" печели Наградата на публиката на последното издание на „София Филм Фест". Това е втори филм на режисьора след „Лора от сутрин до вечер" (2011). Сценарият е на Шошо и Иван Марков, камерата е поверена на Александър Станишев, а музиката - на Виктор Стоянов. „Маймуна" е и първият български филм в репертоара на „Лента", с който компанията прави заявка, че ще подкрепя качествени български ленти и представянето им пред широката публика.

Българският филм "Маймуна"  фаворит на публиката на "София Филм Фест"
Юлиан Вергов, Ана Пападопулу, Станимир Гъмов, Леонид Йовчев, Радена Вълканова и Валентин Ганев са част от звездния състав на „Маймуна". Голямото откритие на режисьора са младите актриси, на които той поверява главните роли на сестрите Мая и Ива. С „Маймуна" Александра Костова и Радина Боршош правят изключителен дебют в голямото кино.

Мая (Александра Костова) и Ива (Радина Боршош) са сестри, които ги свързват един баща (Юлиан Вергов) и една маймуна. Както и обща страст - да се ровят в дълбоко пазените тайни на своя странен учител Пенев (Леонид Йовчев). Неочаквано събитие променя живота на всички. На децата им се налага бързо да пораснат, a на възрастните - да останат усмихнати въпреки всичко. "Маймуна" - история за избора да живееш от светлата страна и да продължиш да вярваш, дори когато Дядо Коледа си тръгне завинаги. История за слон, доктор, маймуна, хористи, майки, учители и извънземни, но най-вече за един баща, който трябва да си тръгне... с усмивка . "Маймуна" - история за любов като никоя друга.

Българският филм "Маймуна"  фаворит на публиката на "София Филм Фест"
Филмът е заснет с подкрепата на Национален филмов център чрез сесията за нискобюджетно кино с 360 000 лв. Работното заглавие е "Баща ми, майка ми, сестра ми", но по-късно е сменено с по-краткото и атрактивно "Маймуна".

Маймуната Тошко, който изпълнява основна роля във филма, е реабилитиран престъпник. Неговите собственици са били арестувани, а той е настанен в Софийския зоопарк. Тошко е бил обучен за крадец и е задигал синджирчета и партфейли, докато е забавлявал минувачите по черноморските курорти. По време на снимките продължава да се опитва да практикува стария занаят. Facebook страница на филма е: https://www.facebook.com/MonkeyMovie/

„Лента" е марката, с която Нова Броудкастинг Груп навлезе на пазара на киноразпространение в България. След топ филмовите предложения на „Лента": "Зрителна измама 2", "Механикът: Възкресение" и "Палави мамчета", завладяващите комедии - „Моята голяма луда гръцка сватба 2", „Денят на мама", „Любезните пичове" и "Ох, на дядо!", сезон лято/есен продължава с нови хитови предложения. „Игра на нерви", „I.T." и „Добрият великан" вече са в кината, а от 30 септември не пропускайте „Маймуна" и „Deepwater Horizon: Море в пламъци". Подробна информация за заглавията, разпространявани от „Лента", можете да намерите на уебсайта на компанията.