/ БТА
Бдение на майки от Търговище изпълни центъра на града - в подкрепа на семейството на 21-годишния Петър Василев, загинал в катастрофа преди 12 дни на главния път София – Варна край „Момина чешма“.

Нито една майка не бива да остава сама в скръбта си по дете, както каза учителката на Петър Керанка Петкова.

БТА

Участниците в бдението изразиха желанието си войната на пътя да спре, за да няма повече почернени семейства, за да няма безутешни майки, бащи, братя и сестри, приятели. 

БТА

С плакати „Не на убийствата на пътя!”, „Не на агресорите”, „Непримирими сме с безумците” търговищенци поискаха справедливост и бързи мерки, гарантиращи безопасно пътуване. Участъкът е един от проблемните в региона, това показват и полицейските бюлетини.

Млад мъж е загинал при тежката катастрофа на главния път София-Варна

Своя глас и с присъствието си в подкрепа на семейството дадоха кметът на Търговище Дарин Димитров и секретарят на общината Христалина Халачева. 

„Искам да си тръгнете оттук неспокойни, гневни, искам да разказвате къде сте били. Искам да проявявате нетърпимост към безумците на пътя. Защото, когато седнеш в колата и станеш участник в движението, ти вече не отговаряш само за своя живот, а за живота на всички, с които се срещаш“, каза Стела Антонова – майка от Търговище.

БТА

Антонова попита: „За къде бързаме, хора? Животът не е състезание!“ и призова за състезание във възпитанието на добри деца, в бизнеса, в спортната зала и в училище. „Състезавайте се да дарявате за болни хора и дечица! Това е мъжкото и джентълменското състезание. Високата скорост нито трупа авторитет, нито трупа имидж!“, бе категорична тя. 

Хванаха дрогиран и пиян шофьор без книжка в Търговище

На места на площада бяха ситуирани маси на доброволци, със свещи, които присъстващите палеха, "за да му е светло на душата на Петьо". Стотици се включиха и в подписката с искане за бързи мерки за обезопасяване на движението в участъка на “Момина чешма”.

БТА

Свои думи за Петър Василев отправиха най-близките му хора – баща му, приятелката му Мирела, учители на младежа, „Завинаги в сънищата“ изпя приятелят му Йоан Вълчанов. Изпълнителят Искрен Пецов, разбрал за трагедията, също почете паметта на Петър с песен, за чието изпълнение на получи аплодисменти и изпълни очите на хората със сълзи. 

Приятелите на момчето пуснаха в небето черни балони. 

БТА

Петър Василев загина в катастрофа. Той е водач на едно от трите моторни превозни средства, участници в пътния инцидент. Катастрофата е станала около 18:50 часа в местността „Момина чешма“. Тогава правоспособен 45-годишен водач от Търговище с „Фолксваген Голф“ на прав участък от пътя е предприел изпреварване на попътно движещ се товарен автомобил „Пежо Партнер“, управляван от 52-годишен мъж от града. Автомобилът е навлязъл в лентата за насрещно движение, където е блъснал правомерно движещ се там в противоположна посока лек автомобил „БМВ 328“, собственост и управляван от 21-годишен мъж от града.
БТА