/ iStock/Getty Images
Млад мъж е починал при катастрофата край Търговище. Той е водач на едно от трите моторни превозни средства, участници в пътния инцидент, съобщиха от полицията.

За произшествието, което затвори за часове главния път София-Варна на територията на областта. Катастрофата е станала около 18:50 часа в местността „Момина чешма“.

45-годишен водач от Търговище - на прав участък от пътя е предприел изпреварване на попътно движещ се товарен автомобил, управляван от 52-годишен мъж от града.

Тежка катастрофа затвори главния път София – Варна

Автомобилът е навлязъл в лентата за насрещно движение, където е блъснал правомерно движещ се там в противоположна посока автомобил, собственост и управляван от 21-годишен мъж от града.

Пожарникари са оказали съдействие за изваждане от автомобилите на затиснатите шофьори. В МБАЛ-Търговище са откарани двама от водачите, като единият от тях е починал. вследствие на получените при инцидента травми по-късно е починал.

На шофьорите са взети кръвни проби за химическо изследване за евентуална употреба на алкохол и на наркотични вещества. На единия от тях е взета и проба за алкохол, която е отрицателна.

Припомняме, че заради тежкото произшествие временно бе затворен главният път. 
БТА