70-годишен скочи с бънджи край Клисура (СНИМКИ)
70-годишен скочи с бънджи край Клисура (СНИМКИ) / DarikNews.bg, Деляна Бобева

70-годишният Панайот Костов от град Крън стана най-възрастният жител на общината, скочил с бънджи. Преди броени дни той скочи от 75 метра височина, на моста до Клисура. Мостът е вторият по големина у нас за бънджи скокове.

Екстремното предизвикателство за търговеца е специален подарък за неговия юбилей от една от дъщерите му.

70годишен скочи с бънджи край Клисура (СНИМКИ)
netinfo

Заради вечно търсещия му нови предизвикателства буден дух, смелостта и спортната натура, жената решила да направи този оригинален подарък.

70годишен скочи с бънджи край Клисура (СНИМКИ)
netinfo

За подготовката за скока Панайот, който от няколко години е и запален по йогата, се погрижили освен дъщерята, и специална група инструктори по скачане с бънджи, предлагащи екстремното преживяване на моста над Клисура.

Преди самия скок Панайот трябвало да преодолее още няколко препятствия: изкачване по отвесна скала, движение по въже между два склона с дълбока пропаст под него, спускане в 3-метров вир и други.

70годишен скочи с бънджи край Клисура (СНИМКИ)
netinfo

Непосредствено преди скока, за да тръгне по вода екстремното преживяване, в района на скока завалял и дъжд. Това обаче никак не смутило смелия мъж, който направил забележителен скок. Пред близките си споделил, че преживяването да висиш над пропастта е незабравимо, неописуемо, изключително вълнуващо и с удоволствие ще го повтори.

Следващата амбиция на Панайот е да скочи от още по-високо място - 120-метровия мост на Витиня, както и да направи рафтинг пътешествие.

70годишен скочи с бънджи край Клисура (СНИМКИ)
netinfo