/ iStock/Getty Images
Възпитаници на Първо СУ "Свети Седмочисленици" в Търговище се учиха как да пазят училището чисто с различни подвижни и щафетни игри. Това се случи по време на Европейския ден на спорта, в който гимназията се включва за поредна година, съобщиха от ръководството.

В тазгодишното издание, фокусът на проявата е върху подобряване на психичното здраве на децата и минимизиране на отпадъците в училище, каза преподавателят Ивета Димова.

Европейски ден на спорта в училище в Русе

По този повод учителите по физическо възпитание и спорт подбраха и разработиха специални игри за най-малките ученици. Те показаха много знания за хигиената и научиха нови за опазването на околната среда.

Европейският ден на спорта се провежда за шести пореден път. Идеята е да се насърчи физическата активност сред учениците, като основната цел е да се привлекат колкото може повече деца, млади хора, училища и организации в общата кауза за водене на по-здравословен начин на живот.

Инициативата е част от Европейската седмица на спорта и е подкрепена от Министерството на образованието и науката, Министерството на здравеопазването и други институции.
БТА