Зоуи Салдана влиза в ролята на Нина Симон в биографичен филм
Зоуи Салдана влиза в ролята на Нина Симон в биографичен филм / Guliver/Getty Images

Куин Латифа и Пола Патън подкрепиха избора на Зоуи Салдана като изпълнителка на главната роля в биографичен филма за покойната джаз певица и активистка Нина Симон, съобщи Контактмюзик

Споровете около избора на звездата от "Аватар" в актьорския състав на новия филм, озаглавен "Нина", бяха възобновени миналата седмица, когато бе пуснат трейлър за филмовия проект. Трейлърът разкрива, че Зоуи носи грим, за да потъмни кожата си.

Певицата и актриса Куин Латифа даде подкрепата си за Зоуи, уверявайки, че превъплъщението й в образа на Нина изобщо не поражда проблеми. Актрисата Пола Патън пък заяви, че зрителите трябва да изчакат да видят финализирания проект, преди да правят преценки.

"Смятам, че Зоуи Салдана е страхотна актриса, така че с нетърпение очаквам да видя следващото й актьорско изпълнение", отбеляза Куин Латифа. "Тя е с африкански корени. Не виждам причина да не изпълни ролята. Ще е добре да се освободим от съмненията и просто да гледаме филма", допълва тя.

"Някои са на мнение, че Зоуи е идеалният избор за ролята", коментира и Пола Патън. "Тя е изумителна актриса, красива е, а и все още не сме я видели в ролята", споделя тя.