Жените на север имат повече сексуални партньори
Жените на север имат повече сексуални партньори / ThinkStock/Getty Images

Жените, които живеят на север, имат повече сексуални партньори. А топлият климат прави представителките на нежния пол моногамни, твърдят учени от университета на Ексетър на базата на изследване с плодови мушици, съобщи в. "Хиндустан таймс".

Според специалистите, макар климатът и околната среда да имат определено значение, сексуалното поведение зависи най-вече от гените. Британските учени са изследвали винарки, събрани в горещия щат Аризона и в студения Монтана в САЩ.

Жените, които са най-уверени в своята сексуалност

Предишни изследвания бяха показали, че моногамни и полигамни женски има сред птиците, рибите и дори сред влечугите. В новото проучване специалистите са наблюдавали в лаборатория поведението на плодови мушици. Те са ги кръстосвали помежду им и са проследили 40 поколения, изследвали са гените им и са наблюдавали колко партньори ще имат женските при различни температури.

Блондинките най-много мислят за секс и го практикуват най-често

Учените са установили, че женските плодови мушици, които живеят при по-ниски температури, отколкото в естествената им среда на обитание, по-често са полигамни. При по-високи температури е обратното - по-често са моногамни. Все пак някои винарки, независимо от температурата, са били по-склонни към полигамия в сравнение с други. Тоест, ако се съди по всичко, количеството на сексуалните партньори се определя най-вече от гените.

Източник: БТА