Жена бяга от правосъдието, крие се ... в затвора
Жена бяга от правосъдието, крие се ... в затвора / снимка: sxc.hu

За да избяга от правосъдието, жена, обвинена за участие в банда за измами, се е крила четири дни при един от съучастниците си в мъжкия затвор на столицата на Боливия Ла Пас, предава АФП. 38-годишната боливийка, майка на три момчета, е обвинена, че е изтеглила 54 000 долара от банка с фалшиви документи за самоличност.

Последните дни тя спала в килия в един от блоковете на затвора Сан Педро в центъра на Ла Пас. Един от 14-те предполагаеми нейни съучастници, намиращ се в този затвор, й предложил да я укрие, уточнява агенцията, като цитира съдебни източници.

Според боливийските медии затворът Сан Педро е нелегален туристически обект, често "посещаван" от чужденци, търсещи дрога, посочва БГНЕС. В книга, която му е посветил, австралиецът Ръсти Юнг определя затвора Сан Педро като "най-шантавия в света". Едночасовата му обиколка струва 35 долара. Чужденците могат да купят оттам всякакви наркотици.

Точно от затвора Сан Педро бе отведен през 1983 година нацисткият престъпник Клаус Барби, намерил убежище в Боливия от името Клаус Алтман. Със самолет той бе докаран във Франция, за да се изправи пред правосъдието.