Здравето е хармония между тялото, ума и духа
Здравето е хармония между тялото, ума и духа / ThinkStock/Getty Images
Здравето е хармония между тялото, ума и духа
87883
Здравето е хармония между тялото, ума и духа
Здравето е хармония между тялото, ума и духа
  • Здравето е хармония между тялото, ума и духа
  • Здравето е хармония между тялото, ума и духа

Всички масови заболявания са знак за хората, че нямат баланс между духовното и физическо тяло. Бумът при сърдечните заболявания се дължи на стремежите, които ни отдалечават от духовната ни същност. Това обясни в интервю за Дарик Веселина Панева, член на Асоциацията на Сахаджа йога България. По думите й материализмът е най-големият бич за отношението на човека към духа.

Седем сутрешни навика, които ни правят щастливи

Основната практика в Сахаджа йога е медитацията. Веселина Панева обясни, че имаме няколко енергийни центъра, които захранват определени органи и системи. Всеки енергиен център може да излезе извън баланс, ако се възползваме или пренебрегваме основните му духовни качества. Резултатът дискомфорт, а понякога и заболявания.

Три естествени лека срещу стреса и стареенето

„Когато пренебрегваме нашата духовна същност, нашият сърдечният център, който силно се влияе много от нашите взаимоотношения с околните, страда. Може би неслучайно днес има толкова голям бум на сърдечни заболявания, защото хората сме доста объркани и имаме стремежи, които ни отдалечават от духовната ни същност", обясни Веселина Панева.

7 сигнала за помощ, които тялото ни изпраща

Според Панева специално за отношението на човека към духа най-големият бич е материализмът:

„Вярването или нагласата, че всичко може да се купи, че стойността на човека зависи от това какво той притежава или какво място заема в обществото, всичко това е пренебрегване на духа. И ако ние влагаме усилията си в неща, които може би задоволяват някакви потребности, но не ни носят чиста радост, ние пренебрегваме духа си".

10 неща, от които трябва да се откажете, за да бъдете щастливи

Тя е категорична, че състоянието на духа се отразява на здравето:

„Всички тези масови заболявания са големият знак, който ни показва, че нещо не е наред, че нещо не правим както трябва - не живеем така, че нашето и духовно и физическо тяло да бъдат в баланс".

По думите на Панева медитацията в Сахаджи йога е състояние, в което пробудената енергия ни балансира и пречиства.