Независимо дали за тренировка или забавление, плуването е част от здравословния начин на живот. То е най-добрата тренировка за мозъка, мускулите, сърцето, ставите, която можем да практикуваме през цялата година. Вижте в канала "Top Of The Tops" във vbox7:

Плуването може да извае тялото ви

Ако искате да свалите няколко килограма, плуването е перфектния спорт за вас. Ако плувате тридесет минути, можете да изгорите 200 калории. Освен това, този спорт подобрява мускулната сила на тялото.

плуване
iStock/Getty Images

Плуването е благоприятно за ставите ви

Плуването е спорт, който може да се практикува от хора, които страдат от ставни заболявания, защото във водата ставите не се натоварват. Движенията във водата „масажират“ околоставните тъкани, като по този начин се намалява подуването на ставите, а мускулите, които са склонни към схващане, се отпускат.

Плуването има положително влияние по време на бременност

Плуването укрепва здравето на майката и влияе благоприятно на вътреутробното развитие на детето. Освен това, плуването подготвя организма на майката за раждането.

плуване бременност
iStock/Getty Images


Плуването поддържа сърцето ви здраво

Този спорт кара сърцето ви да работи по-добре и то става по-ефикасно. По този начин то изпомпва повече кръв, която достига до всеки един мускул в тялото.