/ iStock
Студеното време, вятърът и ниската влажност на въздуха могат да направят иначе здравата ни кожа суха, напукана и раздразнена. За да предпазим кожата си от тези неприятности, можем да приложим някои домашни съвети и трикове, които ще я поддържат хидратирана, мека и здрава през целия зимен сезон.

iStock


Един от най-важните начини за предпазване на кожата от напукване е редовното и правилно хидратиране. Използвайте богати и естествени кремове за тяло, които ще поддържат влагата в кожата и ще я предпазват от изсушаване. Масажирайте кожата си с масло от жожоба или ший, които имат хидратиращи и омекотяващи свойства.
Също така, не забравяйте да пиете достатъчно вода през зимата, за да поддържате хидратацията на кожата отвътре навън.

Istock

Избягвайте дълги и горещи душове, които могат да изсушат кожата и я направят по-уязвима за напукване. Вместо това, изберете топла вода и нежни почистващи продукти, които не ще изсушат кожата ви.

Друг важен аспект за предпазване на кожата от напукване е защитата от слънцето, дори през зимата. Използвайте крем за слънцезащита с висок SPF, за да предпазите от вредните UV лъчи, които могат да я изсушат и увредят. Носете шапка и слънчеви очила, за да защитите лицето си от вятъра.

Следвайки тези съвети и трикове, можете да предпазите кожата си от напукване през зимата и да запазите здрав и сияен вид през целия сезон. 


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня