Заради снеговалеж козелът Тимур прогони тигъра Амур от убежището му
Заради снеговалеж козелът Тимур прогони тигъра Амур от убежището му / БГНЕС

Козелът Тимур и тигърът Амур, които се прочуха с необичайната си "дружба", продължават да удивляват поклонниците си, предаде ТАСС.

По време на снеговалеж Тимур изгонил своя другар от ползваното от него убежище и заел мястото му, се съобщава на сайта на Приморския сафари парк в Шкотовския район на Русия.

"Нещо интересно бе наблюдавано по време на снеговалежа - Амур се опита да легне в убежището, което осигурява подслон при валежи, но настойчивият козел веднага притича и тигърът се оттегли, отстъпвайки "коронното" си място на Тимур", разказа представител на парка.

Странната дружба между козела и тигъра започна преди около месец. Тигрите в Приморския сафари парк са хранени два пъти седмично с жив добитък, за да не загубят инстинктите си. Амур се храни с кози и зайци.

Под грижите на тигъра Амур козелът Тимур качи няколко килограма (СНИМКИ)

Но когато като "обяд" му бил предложен Тимур, тигърът отказал да яде. Вместо да избяга от хищника, козелът му дал отпор. Служителите на Приморския сафари парк били много впечатлени от храбростта на козела и затова го нарекли Тимур.

Източник: БТА