Запознайте се с Пъмпкин - енотът който се мисли за куче (СНИМКИ/ВИДЕО)
Запознайте се с Пъмпкин - енотът който се мисли за куче (СНИМКИ/ВИДЕО) / ThinkStock/Getty Images

Запознайте се с Пъмпкин - симпатична женска миеща мечка, която не обича нищо повече от това да се гушка и да си играе с кучета, пише в. "Дейли експрес".

Пъмпкин вероятно се различава от всички останали еноти по света, тъй като в действителност самата тя се мисли за куче.

В края на миналата година Роузи Кемп от Насау, Бахамски острови, открива в градината на къщата си едномесечното бебе миеща мечка със счупен крак след падане от дърво. Г-жа Кемп очаква с надежда майката на енотчето да се завърне скоро, но тя така и не се появява. Същевременно Пъмпкин отслабва все повече и повече.

След като не успява да открие място в приют за животни, Роузи Кемп решава лично да се грижи за осиротялото създание с помощта на дъщеря си Лора Йънг. Любвеобвилната Пъмпкин бързо свиква със семейството и особено се привързва към двете кучета Тофи и Орео.

Едногодишната Пъмпкин вече е интернет сензация благодарение на всекидневните постове за приключенията й, които стопанките й качват в сайта Instagram. Изпълненията й - игри в басейна, хапване на диня и посещения в тоалетната, са спечелили на миещата мечка близо 80 000 последователи в социалната мрежа.

Вижте профила на Пъмпкин в Instagram

"Отглеждането на Пъмпкин ангажира цялото ни време. Енотите са невероятно интелигентни и чувствителни създания и дори бих казала, че показват емоции. Пъмпкин отлично се разбира с нашите кучета. Тя незабавно изгради връзка с тях - явно ги смята за нейни майки. Сега дори самата Пъмпкин се мисли за куче - играе си с Тофи и Орео, понякога по-грубо, но проявява уважение, ако усети, че им е писнало", разказва Роузи Кемп.

Стопанката на Пъмпкин обаче напомня, че питомката й е изключение и отправя предупреждение към потенциалните кандидати да отглеждат еноти като домашни любимци.

"Миещите мечки не са подходящи за тази цел. За разлика от кучетата и котките те не са опитомени и често демонстрират настроенията си. Енотите са като глезени деца и ако нещата не се случват по техния начин, недоволството им си проличава", допълва Кемп.

Източник: БТА