Актрисата, продуцентка, режисьорка и предприемачка Кортни Кокс, известна с ролите си в хитовия телевизионен сериал "Приятели" и филми от поредицата "Писък", получи звезда на Алеята на славата в Холивуд, съобщи сайтът на сп. "Пийпъл". 

/Getty Images


Звездата й е 2750-ата на прочутата алея. На церемонията по откриването й присъстваха Дженифър Анистън и Лиса Кудроу, с които 58-годишната Кокс си партнираше в "Приятели", и актрисата Лора Дърн. Сред гостите бяха също дъщеря й Коко, както и дългогодишният й партньор Джони Макдейд

/Getty Images

На церемонията Лиса Кудроу си спомни, че с опита и влиянието си Кортни Кокс е оказала осезаем ефект върху екипа на "Приятели". Дженифър Анистън на свой ред похвали "интензивното внимание" към детайла на своята близка приятелка. 

/Getty Images

"Развълнувани сме да приветстваме Кортни Кокс на Алеята на славата в Холивуд. В кариерата си Кортни е изиграла няколко значими роли и знаем, че има какво още да покаже. Щастлива съм да добавя, че звездата й е само на няколко метра от тази на нейната приятелка и колежка Дженифър Анистън", каза по-рано продуцентката на церемониите Ана Мартинес.
Елена Христова/БТА