/ Getty Images
Церемонията ще се проведе на 14 ноември
След виртуалното си издание през 2020 г. заради пандемията, тази година церемонията за Европейските музикални награди на телевизия MTV ще се проведе в Будапеща в знак на подкрепа за ЛГБТ общността в страната.

След толкова дълъг период "съм изключително щастлив", че Европейските музикални награди ще бъдат връчени в Будапеща в една със сигурност изключителна вечер, която ще отекне по целия свят, каза Рафаеле Анекино, президент и изпълнителен директор на "Ваяком Си Би Ес Нетуъркс интернешънъл" в изявление.

Церемонията ще се проведе в унгарската столица на 14 ноември. Предстои телевизионният канал MTV да обяви номинациите и подробности за гласуването.

Унгария предизвика международна гневна реакция с ограниченията върху правата на ЛГБТК+ общността. През юли унгарските депутати одобриха законодателство, което ограничава достъпа на младите хора до изображения и информация за друга сексуална ориентация освен хетеросексуалността и за определения на половата идентичност, различна от тази, означена при раждането.

Европейските музикални награди на MTV се връчват всяка година в различна страна от 1994 г. 
 
БТА