Властите в САЩ: Пригответе се за зомби апокалипсис
Властите в САЩ: Пригответе се за зомби апокалипсис / снимка: sxc.hu

Наскоро американските власти добавиха нова опасност към списъка с дебнещите САЩ заплахи - "зомби апокалипсис", пишат британските медии.

Служителят на Центъра за превенция и контрол на заболяванията Али Хан публикува на официалния уебсайт на службата съвети за това какво би трябвало да се направи, ако живите мъртви започнат да изскачат от задния двор, съобщава БГНЕС.

"Съществуват всякакви видове заплахи, за които можем да се подготвим", пише Хан в доклада си "Подготовка за зомби апокалипсис". "Зомби апокалипсисът, например, е една от тях. Може днес да ви звучи смешно, но когато ви се случи, ще бъдете благодарни, че сте прочели доклада", отбелязва още здравният служител.

В документа си обаче Хан не посочва кое оръжие би било най-ефективно при евентуално нашествие на орди от зомбита. Вместо това той препоръчва при подобни ситуации да се използват "стратегии, с които хората да оцелеят след първите няколко дни, а впоследствие да създадат бежански лагер". "Трябва да седнете заедно със семейството си и да измислите спасителен план. Това включва списък с хората, на които да се обадите, ако зомбитата започнат да изскачат на прага на дома ви", пише още американецът.