Виктория Георгиева
Виктория Георгиева / Eurovision Bulgaria 2020
Песента, с която Виктория ще представи България на Евровизия 2020, носи заглавието “Tears Gettingн Sober”. Композицията и музикалното видео ще бъдат представени за първи път на 7 март в 10:00 часа в ефира на предаването “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ 1.

“Много съм развълнувана, че точно “Tears Getting Sober” е песента, която ще изпълня на Евровизия. Тя е много лична за мен, защото имам много голямо участие в нея като автор. Вярвам, че ще представя България достойно през май в Ротердам”, споделя младата певица, която е един от създателите на музиката и текста на българската песен.

Освен Виктория, в екипа отговорен за музиката и текста на “Tears Getting Sober” попадат още един от най-успешните български композитори Борислав Миланов, както и младите му колеги от Symphonix International - Лукас Оскар от Австрия и Корнелия Виболс от Швеция. Песента е продуцирана от българската продуцентска компания Ligna Studios.

Геновева Христова споделя за проекта: “Около избора на “Tears Getting Sober” се обедини целият ни екип и сме изключително радостни, че вече можем да обявим и имената на страхотните композитори и текстописци, които създадоха песента. Евровизия 2020 се реализира като публично-частно партньорство между Българска Национална Телевизия и Ligna Group, като за първи път в участието на България в Евровизия се включва и генерален спонсор. Това е българската компания iCard - лидер на европейския финтек пазар, с операции в 30 страни и над 250 служители. Без тяхната подкрепа този проект няма как да се реализира в този размер и размах. Това партньорство показва и способността на БНТ да привлича иновативни брандове с висока добавена стойност.”

Дигиталната премиера на видеото ще се случи на специално създания сайт eurovision.icard.com на 7 март от 10:20 часа българско време, а меломаните в България ще могат да я чуят за първи път в музикалната стрийминг платформа Deezer.



Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2020 ще бъдат излъчени на живо по БНТ 1 на 12, 14 и 16 май от 22 часа. България ще вземе участие във втория полуфинал на 14 май.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук